Avainsanat

, , , ,

Olen käyttänyt Canva.com-sovellusta pitkään. Vasta pari kuukautta sitten huomasin kirjautua EDU-käyttäjäksi, ja ohjelman sovellusmahdollisuudet kasvoivat kerralla. Canvan edu-versio on maksuton, mutta sitä anoessa täytyy todistaa, että on opettaja. Omaan hakemukseeni liitin koulun nettisivulta kuvan, jossa olen opettajaluettelossa, se riitti.

Hyviä puolia eduversiossa on monia. Vapaasti käytettävien kuvien määrä moninkertaistuu, ja opetukseen soveltuvia piirroskuvia löytyy huomattavasti aiempaa helpommin sivun elements-valikon kautta.

Valmiit esityspohjat ovat mainioita, mutta esityspohjan voi tehdä myös alusta asti itse. Esittäminen onnistuu Canvan kautta: jaan meetissä välilehden ja laitan Canvassa esityksen käyntiin. Eikä tässä vielä kaikki: voin myös tehdä pieniä videoita ja jakaa linkin niihin opiskelijoille. Videolla oma puhuva pääni näkyy pienessä ympyrässä esityksen rinnalla. Voin myös tallentaa diaesityksen MP4-muodossa, jolloin siihen saa vaikka taustamusiikin ja diat vaihtuvat automaattisesti.

Olen käyttänyt jaettuja linkkejä myös opiskelijoiden kanssa. Valmiille pohjille voi yhdessä täydentää esimerkiksi SWOT-analyysin, käsitekartan tai muuta vastaavaa.

Jaan linkin opiskelijoille meetin chat-ruudusta, ja he jatkavat käsitekartan muokkaamista meetin aikana.

Canvassa on valmiita pohjia myös Classroomin taustakuviksi. Kaikkea voi itse tuunata mieluisakseen.

Kehityspsykologian kurssin taustakuvani

Myös sarjakuvapohjat ja lukemattomat muut valmiit vaihtoehdot ovat tosi kivoja. Canvalla voi tehdä esimerkiksi julisteen luokan seinälle tai infografiikkaa. Kohtalaisen helposti saan lisättyä opetusmateriaalini visuaalisuutta. Ja luonnollisesti parasta on, että opiskelijat innostuvat itsekin tekemään Canvalla kivoja tuotoksia.