Avainsanat

, , ,

Tony Wagnerin mukaan

Sekä elämänkatsomustiedon että filosofian uudet oppikirjat on suunniteltu tukemaan taitojen kehittymistä

Viime viikolla kaksi oppikirjaa, joita olen ollut mukana kirjoittamassa, julkaistiin. Filosofian uusi kakkoskurssi tuunattiin uutta opsia vastaavaksi. Oli kiva miettiä, miten Etiikka palvelisi parhaiten kaikkia nuoria. Nyt kun uskonnosta väheni etiikan osuus, tämän kurssin sisällöissä on tärkeää saada esille nuorten kokemusmaailmaa ja antaa työkaluja etiikan argumentatiiviseen ja empaattiseen pohdintaan. Huomaan tämän lähestymistavan hiipineen jo luokkaani ja käytäntöihin siellä, eli uskonnon etiikan kurssille on tullut entistä enemmän tietoista argumenttien tarkastelua.

ET1-kurssi on ehdottomia lempihankkeitani. Vaikka elämänkatsomustiedon tulevaisuus on epävarma,  vaikka tätä mainiota oppiainetta opiskelee vain harva, vaikka osa opettajista vierastaa ehkä digikirjaa, kirjaa on ollut hauska tehdä ja sen harjoituksia miettiä. Jo edellisestä ET-kirjasta olemme saaneet hyvää palautetta, toivottavasti myös tämä kirja ilahduttaa opiskelijoita.

Odotan innolla myös piakkoin julkaistavaa Opintoverkon ET1-kirjaa, koska on kiinnostavaa verrata erilaisia ratkaisuja. Mitä siinä on hoksattu tehdä entistä paremmin?

Tänä viikonloppuna korjaan ylppäreitä, mutta mieli yrittää jo vähän houkutella tulevien projektien piiriin. Eiköhän noita ET:n syventäviäkin kursseja synny. Sääli että ihmisen aikaresurssit ovat rajallisia! Ja onneksi tätä työtä ei tarvitse tehdä yksin.

Mainokset