Avainsanat

, , , ,

boardthing

Sain neljä päivää sitten betavaiheen palveluun BoardThingiin tunnukset ja talvilomamatkan vuoksi ehdin vasta tänään sitä kunnolla kokeilla. Ihastuin heti. Tein heti kokeeksi psykologian huomista tenttiä varten vähän pohjaa, jota lähdemme yhdessä jatkamaan ja muotoilemaan.

BoardThing on yksinkertainen mutta yllättävä monipuolinen. Sen avulla voi kaksoisklikkaamalla tai kirjoittamalla tehdä uuden kortin, joka on siirreltävä. Kortit voi tehdä värillisinä tai valkoisina. Piirtämiskynä ja kumi ovat käytettävissä ja myös kuvia voi ladata ja lisätä kortteihin. Kortteja voi ryhmitellä niin, että yhdestä kortista tulee otsikko sen alla oleville.

Parasta kaikessa on, että voin kutsua tekemälleni boardille mukaan opiskelijoita jakamalla sen osoitteen (lyhensin sen osoitteenlyhentimellä siedettävämmäksi, koska jaettavat osoitteet ovat erittäin pitkiä). Opiskelija ei tarvitse erillisiä tunnuksia vaan kirjautuu sisään nimellään Etunimi Sukunimi. Kännykän avulla pystyy ihan mukavasti liikuttamaan kortteja ja luomaan uusia, tosin olen kokeillut vain androidilla ja Chrome-selaimella.

Todella usein tulee eteen tilanne, jossa haluan, että opiskelijat ryhmittelevät käsitteitä. Välillä olemme tehneet sitä paperisilla lapuilla, joiden hallinta ei ole aina ihan helppoa. Tämä versio mahdollistaa, että koko ryhmä operoi samalla pakalla ja lisää itse kategorioita tai käsitteitä tai ryhmittelee annettuja eri tavoin.

Periaatteessa BoardThingilla voisi tehdä käsitekarttojakin. Kynän avulla voi tehdä erilaisia viivoja korttien välille.

Yhteenvetona Boardthingin ominaisuudet:

  • helppo käyttöönottaa, nopea oppia
  • erittäin selkeä ja mitään turhaa ei ole
  • liikuteltavia kortteja taululla
  • mahdollistaa yhteisen työskentelyn, kun boardin (taulun) jakaa
  • myös kuvien lisääminen on helppoa, kortti voi olla kuva- tai tekstikortti
  • näyttää toimivan sekä kännykällä että tietokoneella sujuvasti ja nopeasti
  • opiskelijoiden ei tarvitse kirjautua
  • eri värien käyttö mahdollista
  • korttien muotoiluun voi käyttää tuttuja html-muotoiluja, mutta ei tarvitse (esimerkiksi otsikkotageilla voi tehdä suurempaa tekstiä osaan kortteja)

BoardThing muistuttaa vähän Padletia tai Linoitia, mutta on minusta nopeampi, intuitiivisempi, selkeämpi ja antaa enemmän mahdollisuuksia juuri käsitteiden ryhmittelyyn ja käsitteellisen kokonaiskuvan muodostamiseen.

Mainokset